Yumurta kayısı kıvamında haşlamanın gerçekten de önemli bir noktası var. Orta boy yumurtaların 5-6 dakika, büyük boyların 6-7 dakika ve ekstra büyüklerin ise 7-8 dakika haşlanması gerektiği belirtilmiş. Peki, bu süreler tam olarak doğru mu? Oda sıcaklığında bekletilen yumurtalarla haşlama süresi arasında bir fark oluşur mu? Yani, yumurtalar suya eklenmeden önce odada bekletilirse, kayısı kıvamını tutturmak daha mı kolay olur? Ayrıca, soğuk suya almak pişme süresini gerçekten durduruyor mu yoksa başka yöntemler de denemek gerekebilir mi? Bu konuda deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?
Yumurta kayısı kıvamında haşlamanın gerçekten de önemli bir noktası var. Orta boy yumurtaların 5-6 dakika, büyük boyların 6-7 dakika ve ekstra büyüklerin ise 7-8 dakika haşlanması gerektiği belirtilmiş. Peki, bu süreler tam olarak doğru mu? Oda sıcaklığında bekletilen yumurtalarla haşlama süresi arasında bir fark oluşur mu? Yani, yumurtalar suya eklenmeden önce odada bekletilirse, kayısı kıvamını tutturmak daha mı kolay olur? Ayrıca, soğuk suya almak pişme süresini gerçekten durduruyor mu yoksa başka yöntemler de denemek gerekebilir mi? Bu konuda deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?
Cevap yaz