Kayısı Çekirdeği Yağının Özellikleri
15 Mayıs 2024

Kayısı Çekirdeği Yağının Özellikleri

Kayısı çekirdeği yağı, gülgiller familyasından olan kayısı meyvesinin çekirdeğinde bulunan bitkisel yağların damıtılmasıyla elde edilir. Soğuk preslenme ile elde edilen yağ, cilt lekelerini yok etmekten, cilt kırışıklıklarını gidermeye ve cildin yaşlanmasını önlemeye kadar pek çok faydası olan içeriğiyle, şifalı özelliği olan bir yağdır. İçeriğinde A, D, K, E vitaminleri bulunur. A vitamininin cildin gençleşmesinde ve lekelerin giderilmesinde çok büyük bir katkısı vardır. Sivilce tedavisinde bile bu yağdan faydalanılmaktadır. Kuru cilt yapısına sahip olan kişiler, içeriğinde magnezyum, kalsiyum, selenyum gibi mineraller bulunan bu yağı kullandıklarında oldukça faydasını görecektir. İçeriğindeki omega 3 ve omega 6 yağ asitlerinin varlığı, kozmetik ürünlerinin yapımında kullanılmasını sağlamıştır. Tarihte tümör ve ülser tedavisinde kullanılmış olan kayısı çekirdeği yağı, aromaterapi alanında da önemli taşıyıcı yağlar arasında yer alır.

Kayısı çekirdeği yağının faydaları nedir?
  • Bu yağın içinde bulunan oleik asit, palmitik asit ve linoleik asit nedeniyle hücre duvarı yapısının oluşturulması sağlanır. Bu da akne, sivilce, cilt kuruluğu, saç dökülmesi gibi sorunların giderilmesini sağlar. Cilde haricen uygulanacak olan yağ, kısa sürede faydalı etkilerini gösterecektir.
  • Tüm ciltlere uygun olan yağ, içerdiği A vitamini, magnezyum, beta karoten, kalsiyum, karotin gibi maddeler sayesinde cilde canlılık vererek, nemlendirilmesini sağlar. Ciltte meydana gelen kırışıklıkları gidermekte etkilidir.
  • Yağ aynı zamanda şeker hastalığında, bronşit, hırıltılı öksürükte, astımda, kabızlıkta, amfizemde, sedef hastalığında ve bağırsak parazitlerinin yok edilmesinde etkilidir.
  • Sabun olarak ya da kolay emilme özelliği ile masajda kullanılabilen bir yağdır. Bu özelliği selüloitleri gidermek için kullanılır. Bunun için sorunlu bölgelere masaj yapılarak kullanılır.
Kayısı çekirdeği yağı nasıl kullanılır?

Yüzü temizlemek ve cilt problemlerinde kullanılan yağ, gece ve gündüz kullanılabilir. Gece yatmadan önce nemli bir pamuğa damlatılarak, dairesel hareketlerle yüz ve boyun çevresine sürülür. Gündüz nemlendirici olarak kullanılabilir. Cildi nemlendiren ve kirlerinden arındıran özelliği bulunan yağ, peeling vazifesi görür. Gözeneklerin açılmasını sağlayarak, cildin daha fazla oksijen almasına yardımcı olur. Bu şekilde cildin canlanmasını ve parlaklık kazanmasını sağlar. Kuru cilde sahip olanların her gün kullanması gerekir. Cilt kırışıklıklarını gidermek için, haftada iki defa kullanılması önerilir. Bağırsak parazitlerini gidermek için, bir bardak suya damlatılan 4-5 damla yağ içilmelidir. Selüloitleri gidermek için, dairesel hareketlerle yapılacak masaj faydalı olacaktır.10 yaşından küçük çocukların kullanımına uygun değildir. Aynı şekilde hamile ve emziren bayanların danışarak içmesi tavsiye edilir.

Kayısı Çekirdeği Yağı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kayısı Yağı Nedir?

Kayısı Yağı Nedir?

Haber Bülteni