Kayısı reçeli yaparken şeker oranını ayarlamanın ne kadar önemli olduğunu deneyimlemeden bilebilir miyiz? Olgun kayısılar için %50 şeker kullanmanın yeterli olduğunu duydum ama daha az olgun kayısılar için %60-70 arasında bir oran gerektiği söyleniyor. Bu oranların gerçekten de kayısının doğal asiditesini dengeleyip, reçelin kıvamını artırdığına şahit oldum. Peki, alternatif şeker kullanımı hakkında ne düşünüyorsunuz? Benim için geleneksel beyaz şeker yerine doğal tatlandırıcılar denemek ilginç bir seçenek olabilir gibi geliyor ama bu, reçelin kıvamını nasıl etkiler? Deneyimlerinizi merak ediyorum!
Kayısı reçeli yaparken şeker oranını ayarlamanın ne kadar önemli olduğunu deneyimlemeden bilebilir miyiz? Olgun kayısılar için %50 şeker kullanmanın yeterli olduğunu duydum ama daha az olgun kayısılar için %60-70 arasında bir oran gerektiği söyleniyor. Bu oranların gerçekten de kayısının doğal asiditesini dengeleyip, reçelin kıvamını artırdığına şahit oldum. Peki, alternatif şeker kullanımı hakkında ne düşünüyorsunuz? Benim için geleneksel beyaz şeker yerine doğal tatlandırıcılar denemek ilginç bir seçenek olabilir gibi geliyor ama bu, reçelin kıvamını nasıl etkiler? Deneyimlerinizi merak ediyorum!
Cevap yaz