Kayısı reçeli yaparken ideal kaynama süresinin 30-45 dakika arasında olması gerektiğini duydum. Bu süre boyunca kayısıların kısmen dağılmaması ve reçelin yeterince koyulaşması için dikkatli olmak gerekiyor. Peki, kaynama süresinin kısaltılması reçelin akışkan olmasına yol açarken, fazla uzatmanın karamelize olmasına neden olabileceği belirtiliyor. Bu durumda, kayısıların olgunluk seviyesi ve kullanılan şeker miktarı da önemli faktörler olarak öne çıkıyor. Sizce, kayısıların olgunluk seviyesi ne kadar etkili? Daha az olgun kayısılar kullanırsak tadı nasıl değişir?
Kayısı reçeli yaparken ideal kaynama süresinin 30-45 dakika arasında olması gerektiğini duydum. Bu süre boyunca kayısıların kısmen dağılmaması ve reçelin yeterince koyulaşması için dikkatli olmak gerekiyor. Peki, kaynama süresinin kısaltılması reçelin akışkan olmasına yol açarken, fazla uzatmanın karamelize olmasına neden olabileceği belirtiliyor. Bu durumda, kayısıların olgunluk seviyesi ve kullanılan şeker miktarı da önemli faktörler olarak öne çıkıyor. Sizce, kayısıların olgunluk seviyesi ne kadar etkili? Daha az olgun kayısılar kullanırsak tadı nasıl değişir?
Cevap yaz