Dondurulmuş kayısıdan reçel yapmanın mümkün olduğunu öğrendiğimde, gerçekten çok heyecanlandım. Mevsim dışında kayısı bulmanın zorluğunu düşününce, bu yöntem harika bir alternatif gibi görünüyor. Dondurulmuş kayısıların besin değerlerinin taze kayısılarla benzer olması da oldukça etkileyici. Peki, dondurulmuş kayısıdan reçel yaparken kesinlikle dikkat edilmesi gereken noktalar neler? Özellikle şeker miktarının dengesi ve pişirme süresi konusunda tecrübesi olan var mı? Reçelin kıvamını nasıl ayarlıyorsunuz?
Dondurulmuş kayısıdan reçel yapmanın mümkün olduğunu öğrendiğimde, gerçekten çok heyecanlandım. Mevsim dışında kayısı bulmanın zorluğunu düşününce, bu yöntem harika bir alternatif gibi görünüyor. Dondurulmuş kayısıların besin değerlerinin taze kayısılarla benzer olması da oldukça etkileyici. Peki, dondurulmuş kayısıdan reçel yaparken kesinlikle dikkat edilmesi gereken noktalar neler? Özellikle şeker miktarının dengesi ve pişirme süresi konusunda tecrübesi olan var mı? Reçelin kıvamını nasıl ayarlıyorsunuz?
Cevap yaz