Kayısı reçelinde ne kadar şeker eklemem gerektiği konusunda kararsız kaldım. 2 kilo kayısı için genelde 1.5 kilo şeker öneriliyor ama kayısının tatlılık derecesi çok önemli. Eğer kayısılarım çok tatlıysa şeker miktarını azaltmak mantıklı mı? Ayrıca reçelin kıvamı ve saklama süresi için yeterli miktarı ayarlamak da önemli gibi görünüyor. Başka ne gibi ipuçları verebilirsiniz?
Kayısı reçelinde ne kadar şeker eklemem gerektiği konusunda kararsız kaldım. 2 kilo kayısı için genelde 1.5 kilo şeker öneriliyor ama kayısının tatlılık derecesi çok önemli. Eğer kayısılarım çok tatlıysa şeker miktarını azaltmak mantıklı mı? Ayrıca reçelin kıvamı ve saklama süresi için yeterli miktarı ayarlamak da önemli gibi görünüyor. Başka ne gibi ipuçları verebilirsiniz?
Cevap yaz